Eigen boeken, teksten en/of fotografie in opdracht van andere schrijvers.

 

Eigen werk
Art fotografie in combinatie met de andere kunstvormen van Radegonda zijn een perfect onderwerp voor eigen boeken. Dit resulteerde onder andere in een kookboek en het boek Fragments.
Het nieuwste project heet 'Let me see you dance baby'. Een verhaal over vrijheid, vrije keuze maar ook niet vrij kunnen zijn. Dit uitgebeeld in dans voor de camera. Op dit moment nog een lopend project zonder vaste einddatum, verwachte expositie is zomer 2023.
Het tweede project is een nieuw kookboek, met wat meer dan enkel recepten. Noem het maar een 'Feel good and cook book.' Recepten hiervan zijn al terug te vinden in de Foodblog.

In opdracht van schrijvers
Werken als fotograaf voor schrijvers in verschillende disciplines is een van de uitdagendste maar ook interessantste manier om mee te werken aan boeken.
Op dit moment wordt er door Radegonda Fotografie hard gewerkt aan 2 projecten:

Suikerstop 1.0 en Suikerstop 2.0
2 kookboeken van de dietiste Petra Vaes. Niet zomaar kookboeken maar 30 dagen op weg geholpen worden naar een gezonder eetpatroon. 3 Maaltijden per dag, 30 dagen lang inclusief veel informatie over gezonde en ongezonde voeding. Ieder recept, 90 per boek, worden begeleid door foto's van Radegonda Fotografie. Ook de borden zijn in het keramiekatelier gemaakt. Suikerstop 1.0 is ondertussen uitgegeven en hier te koop.
Suikersop 2.0 is reeds als tekst geschreven. Met de foodfotografie voor Suikerstop 2.0 wordt vanaf maart- april 2023 begonnen. Het boek wordt einde herfst verwacht.
Voor meer informatie over het dieet: Voedinginbalans

'Aarde', 'Water', 'Lucht' en 'Vuur'

De elementenboeken van Claudia van der Sluis waren 20 jaar geleden een groot succes. In die tijd stond Radegonda nog aan de andere kant van de camera en was zij het model in de 4 boekjes. Op dit moment krijgen de boekjes een totale metamorfose tot boeken die op alle vlakken veel verdieping gaan krijgen. Groter, dikker, meer inhoud, inhoudelijk uitgebreider, bredere informatie en natuurlijk meer en andere foto's. Met Radegonda achter de camera deze keer. Het boek 'Aarde' is zo goed als klaar. Zoals met alle boeken is het nu lezen, herlezen en de puntjes op de 'i' zetten, Claudia is hard aan het werk om weer een nieuw succes op de markt te zetten.
Ondertussen wordt er al gewerkt aan 'Water', 'Lucht' en 'Vuur'. Meer informatie volgt binnenkort.

Publicaties in tijdschrijften/magazines

Ook testen schrijven voor magazines als het om voeding gaat of verhalen is een mogelijkheid. Ook in combinatie van foto's. Een voorbeeld hiervan is een informatief stuk over aquafaba, recepten en een restaurant recensie in het  laatste Proveg magazine.

Zelf schrijver/uitgever? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.