Let me see you dance baby!

Een dynamisch project over dans, dansers en hun passie, mijn passie.

Van mijn 4e tot mijn 15e was mijn grote hobby klassiek ballet. Van de een op de andere dag moest ik daar, door omstandigheden, mee stoppen. Weg was mijn droom van ooit professioneel op een podium te staan. Later deed ik nog jazzballet, stijldansen en aerobics, maar nooit had ik die passie en gedrevenheid als voor klassiek ballet. Nooit meer stond ik met dans zelf op een podium.

Zowel klassiek ballet als ook modern ballet, eigenlijk ook andere dansen in het algemeen, bleven mijn belangstelling hebben. Van het Zwanenmeer tot Bolero, ik ga nog steeds graag kijken naar een mooie uitvoering. Modern ballet leerde ik kennen door het ballet van Maurice Béjart en zijn uitvoering van de Bolero.

De dochter van een goede vriend en voormalig zakenrelatie is een passievol danseres. Ze volgt al jaren de balletschool, en vol trots plaats papa foto's en berichten op Facebook. Door mijn eigen passie voor dans volgde ik dat altijd met grote belangstelling. Toen ze ook verder ging studeren, professioneel voor dans, begreep ik volkomen haar passie en ontstond mijn idee om een serie te maken over dans. Merel, de danseres in kwestie, werd mijn eerste "dansmodel". Een serie over dansers en hun passie. Het gaat me in deze reeks vooral om die passie tijdens het dansen vast te leggen. Voor mijn camera dansen op hun favoriete muziek. Zich totaal laten gaan. Perfecte belichting is hier ondergeschikt.

De titel "Let me see you dance baby" is een regel uit het liedje "Baila" van Zucchero. Een zeer dansbaar liedje waar ikzelf al jaren met passie op dans, alleen zonder publiek.