Call me:
0495 275 016
Mail me:
info@radegonda.be
Hieronder tref je een blog aan met recepten. Bedoelt om ooit in een boek te verwerken. Gerrechten met verse producten, puur en meestal vegan. Belgische klassiekers in een modern en diervriendelijk jasje en mocktails die iedere BOB op een feestje gelukkig maken. Maar ook burgers met een twist, gerechten met smaken van over de grens en nieuwe verrassende creaties. Laat het smaken!
Komkommersalade met frisse toetsen en een krokante twist.
Ingrediënten:
1 (liefst biologische) komkommer
vruchtjes van een halve granaatappel
volle eetlepel geroosterde, gezouten amandelen, grof gehakt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels limoensap
rasp van limoenschil
peper en zout
eetlepel grof gehakte verse munt en platte peterselie.
Grof zeezout of vlokken zeezout.
Bereiding:
Was de komkommer grondig en snij op een mandoline in lange dunne plakken.
Bestrooi met zout en de limoensap en hussel door elkaar. Laat dit mengsel 30 minuten rusten.
Haal de komkommer uit het mengsel en meng het sap met de olijfolie, peper, zout en de gehakte kruiden.
Doe de komkommer terug en meng samen met de granaatappel.
Schep uit het nat op een schaal en werk af met de gehakte amandelen en rasp van de limoen en wat grof zout.
Tue, 03 January