A new book on the way!

Together with Giulia, we are working hard behind the scenes on a new book.
Giulia, a fiery Sicilian lady, I met years ago at an art market in Ghent.
At that time I was still making a lot of ceramics for sale, Giulia designed and made children's clothing.
After several years at the markets, we started temporary pop-up stores with 3 others, in different places in Ghent, each time for a period of 2 to 4 weeks.
Corona came, the markets stopped, Katja (one of the 5) moved from Ghent back to the Netherlands, Giulia moved back to Sicily and so our pop-up group fell apart.

Giulia went to work as a chef in a restaurant in Sicily and her kitchen skills got even better. I started photographing more and more and building this professionally.
Still, we kept seeing each other every time she was back in Belgium.

With our shared passions for cooking, culture, nature, sustainability and short chains, vegetarian food and even more idealism, the idea was born to create a book together. Not just with dishes, but with roots of Flanders and Sicily. Converted to current standards, modern dishes, interesting people and companies that in our vision clearly contribute something to the world as we would like to see it. Not just a cookbook, but a feel and do good cook book. In the current zeitgeist.

Of course we like to keep you informed about the progress and interesting people we meet on our path. For this you can follow the blog.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een nieuw boek op komst!

Samen met Giulia wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw boek.
Giulia, een vurige Siciliaanse dame, leerde ik kennen jaren geleden op een kunstmarkt in Gent. Ik maakte toen nog veel keramiek voor de verkoop, Giulia ontwierp en maakte kinderkleding.
Na enkele jaren op de markten te hebben gestaan, zijn we met 3 anderen tijdelijke pop-up winkels begonnen, op verschillende plekken in Gent, iedere keer voor een periode van 2 tot 4 weken.
Corona kwam, de markten stopten, Katja (een van de 5) verhuisde van Gent terug naar Nederland, Giulia verhuisde terug naar Sicilië en zo viel ons pop-up groepje uit elkaar.

Giulia ging werken als chef in een restaurant in Sicilië en haar keukenskills werden nog beter. Ik ging meer en meer fotograferen en dit professioneel uitbouwen.
Toch bleven we elkaar zien, iedere keer als ze terug in België was.

Met onze gezamenlijke passies voor koken, cultuur, natuur, duurzaamheid en korte keten, vegetarisch eten en nog meer idealisme ontstond het idee om samen een boek te maken. Niet enkel met gerechten, maar met roots van Vlaanderen en Sicilië. Omgezet naar huidige standaarden, moderne gerechten, interessante mensen en bedrijven die in onze visie duidelijk iets bijdragen aan de wereld zoals wij die graag zouden zien. Niet enkel een kookboek, maar een 'feel and do good cook book'. In de huidige tijdsgeest.

Natuurlijk houden we je graag op de hoogte van de vorderingen en interessante mensen die we op ons pad tegen komen. Hiervoor kun je de blog volgen.

Onze eerste irl ontmoeting voor ons boek komt eraan! Radegonda vertrekt 9 april 2023 naar Sicilië. Samen met een andere schrijfster gaat ze op ontdekking langs verse producten, eerlijke makers en mooie landschappen. In Palermo, waar Giulia woont gaan ze samen voor een eerste interview onderweg. We houden jullie op de hoogte!

 

Our first irl meeting for our book is coming up! Radegonda leaves for Sicily on 9 April 2023. Together with another writer, she will explore fresh produce, honest makers and beautiful landscapes. In Palermo, where Giulia lives, they will hit the road together for a first interview. We will keep you posted!