Call me:
0495 275 016
Mail me:
info@radegonda.be
Hieronder tref je een blog aan met recepten. Bedoelt om ooit in een boek te verwerken. Gerrechten met verse producten, puur en meestal vegan. Belgische klassiekers in een modern en diervriendelijk jasje en mocktails die iedere BOB op een feestje gelukkig maken. Maar ook burgers met een twist, gerechten met smaken van over de grens en nieuwe verrassende creaties. Laat het smaken!
Een diervriendelijk gerechtje naar een Belgische klassieker. Natuurlijk hebben we dit gerechtje gemoderniseerd met frisse en knapperige toetsen.
Ingrediënten:
300 gr Basis seitan a la sea: vegan dashi in plaats van groentebouillon en extra 1 blad geroosterde nori versnippert voor in het deeg, 1 theel misopasta voor in het deeg.
1sjalot
1teen knoflook
100 gr spinnazie
1 bussel kervel
1 bussel waterkers
1/2 bussel dille
1/2 bussel munt
2,5 dl dashi
1,5 dl witte wijn
10 grote kappers
peper en zout
Vers donker brood
Bereiding:
Snij de seitan a la sea in stukken.
Snipper het sjalotje fijn.
Pel de look en plet de teen tot pulp of pers in de lookpers.
Smelt een klontje plantaardige boter in een ruime hoge pan en stoof de sjalot samen met de look in de bruisende boter.
Doe de seitan in de pan en laat ze even meestoven met de sjalot. Schenk de witte wijn erbij en kook zachtjes de alcohol smaak eruit.
Schenk de dashi erbij en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Breng intussen water aan de kook om de verse kruiden te blancheren.
Maak alle kruiden schoon en verwijder de taaie steeltjes.
Spoel de verse spinazie en ontdoe van al het zand.in ruim water.
Leg de helft van de waterkers en enkele takjes dille opzij.
Doe de spinazie en alle andere overgebleven kruiden in het kokende water.
Laat het groen erin liggen tot het water opnieuw begint te borrelen.
Schep al het groen in een zeef en laat er koud stromend water overheen lopen.
Doe het geblancheerde groen in de blender samen met 4 kappers, en een scheutje kappertjes vocht en mix het tot een gladde lopende puree.
Schep de seitan uit de stoofpan en zet ze even opzij.
Giet de kruidenpuree in de pan en voeg een klontje boter toe. Proef en kruid de saus met peper en zout.
Mix de saus licht schuimig met de staafmixer. Voeg de stukken seitan toe en schep voorzichtig door elkaar.
Dresseer de Seitan in het groen in diepe borden en werk af de verse waterkers en dille, kappers en serveer met vers bruin brood.
Tue, 03 January