Call me:
0495 275 016
Mail me:
info@radegonda.be
Hieronder tref je een blog aan met recepten. Bedoelt om ooit in een boek te verwerken. Gerrechten met verse producten, puur en meestal vegan. Belgische klassiekers in een modern en diervriendelijk jasje en mocktails die iedere BOB op een feestje gelukkig maken. Maar ook burgers met een twist, gerechten met smaken van over de grens en nieuwe verrassende creaties. Laat het smaken!
Seitan kebab van zelfgemaakte seitan, zalig en makkelijk.
Ingrediënten:
300 gr zelfgemaakte seitan, in blokjes gesneden
1 theel. kebab kruiden, kant en klaar of zelf gemaakt (1 tl komijn, halve tl zwarte peper, halve tl zout, 1,5 tl paprikapoeder, halve tl cayennepeper, 1 tl koriander,
halve tl oregano, 1 tl knoflookpoeder mengen)
1 grote zoete aardappel
1/2 augbergine, in lange plakken
olijfolie
gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
peper en zout
Voor de dressing:
1 teentje knoflook
1 één persoons potje soja yoghurt natuur
1 eetl. gehakte verse groene kruiden (mengeling van krulpeterselie, munt en koriander)
Schil de zoete aardappel en snij in frietjes. Meng in een grote kom 1 eetlepel olijfolie met wat paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
Hussel de frietjes door de kruiden zodat alles met een laagje bedekt is. Bak in de airfryer op 180 graden voor 16 minuten. Schud halverwege om.
Rijg de seitanstukjes aan twee kleine of 1 grote spies per peroon.
Bestrijk de aubergine plakken lichtjes met wat olie en bestrooi met peper en zout.
Pers het teentje look en roer het met de gehakte groene kruiden door de soja yoghurt. Kruid af met peper en zout.
Bestrooi met de kebab kruiden en bak bruin in wat olie.
Bak de aubergines in een grillpan gaar met een mooi patroon.
Serveer met wat extra gehakte groene kruiden.
Tue, 03 January