Call me:
0495 275 016
Mail me:
info@radegonda.be
Hieronder tref je een blog aan met recepten. Bedoelt om ooit in een boek te verwerken. Gerrechten met verse producten, puur en meestal vegan. Belgische klassiekers in een modern en diervriendelijk jasje en mocktails die iedere BOB op een feestje gelukkig maken. Maar ook burgers met een twist, gerechten met smaken van over de grens en nieuwe verrassende creaties. Laat het smaken!
Voor 2 personen
Ingrediënten:
300 gr Seitan van het basisrecept in stukjes gesneden
plantaardige boter
1 rode ui
1 teen knoflook
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 fles bruin (abdij) bier
200 ml bouillon
1 eetl balsamico azijn
100 gr champignons
1 snee donker brood
Dijon mosterd
1 handje gehakte verse krulpeterselie
Voor de frietjes:
2 grote aardappelen
peper en zout
1 theel.oregano`
flinke snuf lookpoeder
1 eetl. olijfolie
Airfryer
Recept:
Snij de ui in grove stukken. Plet de look en snij fijn. Snij de champignons in vier stukken.
Doe een klontje boter in een braadpan met deksel (met deksel eraf) en laat lichtbruin worden. Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de seitan toe en laat aan alle kanten mooi bruin bakken. Voeg de champignons toe en laat even mee bakken. Blus af met het flesje bruin bier en de bouillon. Voeg 1 eetl balsamico azijn toe. Laat het rustig weer aan de kook komen en besmeer ondertussen het brood met een dikke laag mosterd. Leg het brood met de mosterdkant omlaag op de stoverij. Draai het vuur laag zodat het net blijft pruttelen en doe de deksel op de pan. Laat nog 20-30 minuten stoven tot de boterham opgenomen is in de saus. Roer af en toe door.
Schil de aardappelen en snij met de hand in dikkere grote frieten. Was ze af en dep ze droog. Doe in een schaal de olijfolie, peper, zout, lookpoeder en oregano en meng door elkaar. Doe de frieten erin en schep door zodat alle frieten bedekt zijn met de kruiden. Zet de Airfryer op 180 Celsius en bak de frieten in in 16 minuten knapperig bruin. Schud de frieten 1x halverwege.
Schep de seitan in diepe borden en werk af met wat gehakte peterselie. Serveer met de kruidenfrietjes en veganaise.
Een goed basisrecept voor veganaise staat hier op pagina van EVA.
Fri, 23 December