Hieronder tref je een blog aan met recepten. Bedoelt om ooit in een boek te verwerken. Gerrechten met verse producten, puur en meestal vegan. Belgische klassiekers in een modern en diervriendelijk jasje en mocktails die iedere BOB op een feestje gelukkig maken. Maar ook burgers met een twist, gerechten met smaken van over de grens en nieuwe verrassende creaties. Laat het smaken!

Vegan dashi bouillon

Zo makkelijk te maken, zo veelzijdig te gebruiken! Voor een basis miso soep, schep een beetje van de warme dashi in een kom, meng het met de miso en overgiet met de rest van de hete (maar niet meer kokende) vegan dashi en werk af naar eigen smaak.

Ingrediënten:

1lt water
2 gedroogde shiitake's
1 stuk kombu

Veeg het stuk kombu schoon met een licht vochtig stukje keukenpapier.
Voeg alle ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook. Van zodra het kookt, nog 5 minuten op een heel laag vuurtje net tegen het kookpunt laten trekken.
Je basis dashi is nu klaar.

Tue, 03 January