Call me: 0495 275 016   Mail me: info@radegonda.be

Hieronder tref je een blog aan met recepten. Bedoelt om ooit in een boek te verwerken.

Havermout pannenkoekjes met kersen, pistache en kokos (V)

Voor de pannenkoeken:
150 g havermeel
50 g havermoutvlokken, fijn gemalen
1,5 tl bakpoeder
1/4 tl zout
2 eetl zonnebloemolie
250 ml kokosyoghurt
250 ml kokosmelk
10 kersen, ontpit en in kleine stukjes
2 eetl agave siroop

Voor de saus:
15 kersen, ontpit en gehalveerd
2 eetl agave siroop
50 ml water

Voor de afwerking:
50 gr geroosterde, gezouten pistachenoten
kokospoeder
muntblaadjes


Maak het deeg door eerst de droge ingrediënten te mengen, dan de natte ingredienten. Roer de natte ingredienten door de droge ingredienten. Roer de stukjes kers erdoor en zet weg voor 10 minuten.
Verhit de kersen met de agave siroop in de pan tot het kookt en laat het een minuut of 2 door borrelen. Doe het water erbij, zet het vuur laag en laat nog 5 minuten pruttelen.
Verhit kokosolie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes. Pel de pistachenoten en hak ze grof. Hak de munt grof. Schenk de nog warme kersen over de pannenkoeken, werk af met de pistachenoten, munt en kokospoeder.

Lees meer