Call me: 0495 275 016   Mail me: info@radegonda.be

Hieronder tref je een blog aan met recepten. Bedoelt om ooit in een boek te verwerken. Gerrechten met verse producten, puur en meestal vegan. Belgische klassiekers in een modern en diervriendelijk jasje en mocktails die iedere BOB op een feestje gelukkig maken. Maar ook burgers met een twist, gerechten met smaken van over de grens en nieuwe verrassende creaties. Laat het smaken!

Pompoensoep met crunchy groentjes

Pompoensoep, wie is daar nu geen fan van tijdens de koude dagen. Deze romige en crunchy variant is een perfecte maaltijd op zich. Eet het eventueel met wat donker brood. of een groot pitabroodje met humus en komkommer, een verassend lekkere combinatie.
Voor 4 personen

Ingrediënten:

1 pompoen
1 sjalot
1 stengel selder
2 teentjes knoflook
1 blik kokosroom
2 theelepels ras el hanout
1 theelepel gedroogde pepers of 0,5/ 1 vers pepertje fijngesneden zonder zaadjes voor meer of minder pittige soep
1 bussel groene asperges
1 kleine stronk witloof
1 bussel koriander
1/5 liter water
zeezout schilfers
enkele wasabi sesam zaadjes (merk foreway, te koop bij Aziatische winkels)
olijfolie

Bereiding:

Schil de pompoen en snij in kleine blokjes.
Snij de selder in kleine blokjes en snipper de sjalot.
Schil en plet de look met een mes.
Snij de stengels van de koriander en snij deze heel fijn.
Doe wat olie in een hoge kookpot en bak hierin de sjalot en knoflook en de korianderstengels even aan.
Voeg de selder en pompoen toe en roer regelmatig om, om aanbakken te voorkomen. Voeg de ras el hanout en pepers toe en bak nog even mee.
Blus af met het water en de kokosroom.
Breng terug aan de kook en laat met deksel op de pan zachtjes 20 minuutjes pruttelen.
Verwijder ondertussen de harde onderkanten van de asperges en snij de asperges in 2 stukken. Snij de onderste zonder kop in kleine stukjes en breng met wat water en zout aan de kook tot ze beetgaar zijn, +/- 4 minuten. Schep in ijswater om de frisse groene kleur te bewaren.
De bovenkanten van de asperges dun in de lengte snijden met een mandoline.
Verhit een grilpan en bestrijk de aspergeschijfjes met een klein beetje olie en grill ze bruin maar beetgaar.
Hak de koriander grof.
Snij 2 blaadjes witloof julienne (lange dunne reepjes).
Snipper de rest van de witloof, behalve de bittere onderkant fijn.
Pureer de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout.
Zet vier soepkommen klaar en verdeel de geblancheerde asperges en gesnipperde witloof over de kommen.
Schenk de soep in de kommen en werk af met de julienne van witloof, gegrilde asperges, koriander en wasabi sesamzaadjes.
Druppel als laatste wat olijfolie in de soep en werk af met zeezout schilfers.