Kunst Fotografie

'Art enables us to find ourselves and to lose ourselves at the same time'

Thomas Merton

Fotograferen voor een expositie. Het licht vastleggen op dragers. Thema's uitwerken in beeld. Samen met keramisch werk, geschreven verhalen en/of schilderijen.
Thema's die me boeien of raken.  Me niet loslaten en zich als een rode draad een weg webben door mijn dagelijks bestaan.
Tot dit thema zich in een of meerdere van deze kunstvormen kan weerspiegelen. 

To be or not ....

De passie voor fotografie en reizen heb ik van mijn vader. Hij maakte duizenden dia's in zijn leven. Vooral van ons kleine gezinnetje en de familie. Al dan niet op reis.
Mijn ouders al jaren geleden overleden. Toch reizen ze in gedachten vaak met me mee. Dat weerspiegelt zich bij terugkomst van reizen in het samenstellen van een foto van die reis, samen met een oude dia uit het archief van mijn vader. Duidelijk 'gephotoshopt'. Ze zijn er, in gedachten, bij. 

Fragments

Als we op reis gaan, beleven we wat we zien 100%. Als we thuis komen, onthouden we de hoogtepunten, de mooie uitzichten, de bizarre situaties. Een paar nieuwe fragmenten in ons leven. Zo rijgen we fragmenten van ons verleden als een rode draad aan elkaar. Stukjes van ons leven in fragmentjes van emotie. Hieronder enkele fragmenten en de daaruit ontstane kunst, uit mijn kunstresidentie bij Arteventura (Aracena ES) in 2021.

Let me see you dance/See me let you dance

Een serie over vrijheid, vrij zijn maar ook niet vrij kunnen of mogen zijn. Uitgebeeld via verschillende soorten dans. 

New.... to be compleded in 2024: Who we/are?

Alzheimer, om nooit te vergeten. Een ziekte die mijn vader trof, en daarmee ook mij. Een ziekte die een dierbare vriendin treft, dus ook mij. En naast mijzelf, een wereld vol mensen. Een thema wat als een rode draad door mijn leven loopt. Schreeuwt om zich te laten zien in hybride photography. To be continued...